E criza!…


Se pierde si se stinge, in dramaticul dans al imbatranirii noastre incete, frumusetea si entuziasmul vietii de odinioara. Insasi viata se risipeste si trece odata cu ele. Nu mai stim sa scriem si sa plangem, sa cantam si sa radem, sa alergam ca nebunii prin ploaie si sa ne reinventam prin bancuri atunci cand totul devine mult prea apasator. Vremuri descreierate ne sufoca, aducandu-ne aminte ca suntem condusi de taxe si impozite, ca traim pentru ratele din banca ori ca murim fara sa fi fost cu adevarat tineri…

Veti zice: Criza… Criza?… Sunt de acord, dar nu criza economica ne face sa ne pierdem dramul de umanitate si capacitatea de a trai, de a iubi de a visa… Este o criza mult mai crunta, mult mai grea si mai zbarcita!

Cine sa ne scape? 

Guvernul? El nu face nimic… Isi traieste propria criza, una ce nu a inceput niciodata, dar care nici nu cred ca o se se termine curand… In plus, ce poate face Guvernul impotriva crizei din inimile noastre? E criza, criza micimii si egoismului vremurilor pe care le traim, criza unei imbatraniri precoce a pruncilor nostri, criza unor zile pe care nu am sperat sa le traim, e criza inimilor noastre impartite!…

E criza pentru ca Dumnezeu nu mai are loc in viata si in visele noastre si pentru ca ne amintim de El tot mai rar, atunci cand sunt probleme ori cand jucam la Loto.

Ce e de facut? Uneori imi doresc sa imi regasesc lacrimile de altadata. Sa pot plange pentru fiece durere si sa intineresc in versurile mele pierdute odata cu imbatranirea prematura.

Doamne, ai mila si ajuta crizelor noastre!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: