„Scoala scoate tampiti”, sau nebunia noastra!…


Basescu si Liiceanu„Scoala scoate tampiti…”, spune Presedintele Statului Roman, cel care ne reprezinta, cel putin pe hartie, pe fiecare dintre noi; adica pe fiecare director de scoala primara, pe fiecare profesor si invatator, pe fiecare actual si viitor… „tampit”, ma scuzati, „absolvent” am vrut sa spun!

Ma scarpin in cap (semn al idioteniei, oare?), intorcand-o pe toate partile. S-o referi la noi toti, domnul Basescu? Si la mine? Si la colegii mei? Si la copiii dumnealui? Dar la propria-i persoana?… Pentru ca mai toti avem in comun cel putin un singur lucru: sub o forma sau alta suntem iesiti de pe bancile scolii! Chiar daca unii au stat mai mult pe acolo, pentru a invata ori pentru a-si strange diploma dupa diploma, in timp ce altii s-au multumit a sti sa citeasca ziarul.

Nici nu stiu daca este cazul sa ne scuzam, sa ne autoindreptatim ori sa incercam a demonstra contrariul. Un mare hau se casca intre oameni si presedinte zilele acestea, dar mai dureroasa este prapastia ce se adanceste intre fiecare dintre oamenii de rand. Intr-o lume saracita de valori, in care insasi scoala se spune ca ar naste idioti, vedem din ce in ce mai clar nevoia de schimbare; nu cred ca doar politica, economica sau de orice alt fel cunoscut, ci mai degraba cred ca este vorba de nevoia unei intoarceri la origini.

Cu un singur lucru, interpretat in lumina Sfintelor Scripturi, sunt de acord, atunci cand vine vorba de declaratiile Domnului Presedinte. Eu am intrat in urma cu cativa ani intr-o scoala, asemeni multor altora. Nu e deloc scoala o de Stat si nu nici nu iti da o tidula stampilata cu care sa te mandresti. Am intrat in scoala lui… Dumnezeu! O scoala a caracterelor, o scoala in care unicul scop este acela de a transforma copii nereusite in capodopere unice si de neimaginat.

Scoala asta de care va spun scoate… nebuni! Nu nebuni de orice fel si de o idiotenie comuna, ci nebuni pentru Hristos! Profesorul e Unic. E extraordinar! Particip zilnic la cursuri si seminarii care ma uimesc. Astept ca niciodata cu expectanta graduarea. Si pana atunci… invat!

Fiindca propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este puterea Duhului lui Dumnezeu” (1Corinteni 1:18).

Cu toata stradania titanica a carturarilor si invatatilor din toate timpurile, intelepciunea pamanteasca ne tradeaza si se intoarce impotriva noastra. Ea nu ajuta saraciei din lumea moderna, crizelor economice si nici rautatii omenesti, cu care ne nastem si pe care o cizelam in cursul vietii. Iar scoala, chiar daca este necesara si nu suntem de acord ca naste idioti, nu scoate intelepti, desi ar fi tare practic sa se intample astfel. Avem nevoie de intelepciunea lui Dumnezeu, care este nebunie pentru toti ceilalti. Avem nevoie sa ne inscriem in scoala Lui!

Inchei, cu urarea:

Sa dea Dumnezeu, Domnule Presedinte Basescu, sa fiti si dumneavoastra la fel ca mine intr-o zi: nebun! Si impreuna cu noi doi, intreaga natia asta suferinda. Este singura noastra sansa! In plus, nu ne prefacem a nu intelege insulta, ci in nebunia noasta, va iertam!”…

Sursa: GANDUL

 

Reclame

2 Responses to „Scoala scoate tampiti”, sau nebunia noastra!…

  1. Mia spune:

    „Scoala scoate tampiti”? Hmm…

  2. adimatis spune:

    da, iti dai seama cat ma mai socheaza ce spune Basescu!…
    eu unul sunt foarte obosit de prostiile domnului prezident. intr-atata incat pentru sanatatea si sanitatia mea psihica prefer sa-l ingor de-a binelea de-o vreme incoace. am si dezvoltat un soi de alergie la dansul cred, de vreme ce automat, fara nici un efort constient, telecomanda schimba canalul ori de cate ori apare pe sticla…
    asa ca, sa-i fie educatia de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: