Stop abuzului asupra copiilor!


Milioane de copii din întreaga lume înfruntă zilnic o realitate cruntă: abuzul. Milioane de zâmbete sparte, milioane de poveşti murdărite de ticăloşia adultă. Dincolo de cei mulţi şi răi, printre care ne ascundem cu toţii uneori, o lume întreagă asistă complice la masacrul copilăriei. Abuzul împotriva copiilor este păcat. Uneori găsim scuze; în Biblie chiar. Nu mă interesează disputele voastre teologice. Nu avem timp de ceartă. Lacrimile şi roadele vorbesc de la sine…

Pentru părintele bun, care se face că nu vede: Nu te scuza că al tău nu este bătut. Sau că îl asculţi cu răbdare şi îi vorbești omeneşte; că îţi faci timp pentru el! Nu te face că nu ştii! Nu eşti cu nimic mai bun decât ceilalţi dacă nu iei atitudine. Nu ajuţi nimănui dacă stai pe gard!… Uneori schimbarea poate veni de la tine, doar să îţi pese cu adevărat.

Pentru adultul care bate, cu palma, cu băţul, cu vorba, cu privirea sau cu nepăsarea: ceea ce faci este păcat! Aduci multă suferinţă aşa, chiar dacă uneori o faci din dorinţa de a avea un copil mai bun. Opreşte-te până nu va fi mai târziu, pentru copilul tău, pentru tine!…

Pentru copilul care plânge: Dumnezeu te iubeşte! Şi eu…

7 Responses to Stop abuzului asupra copiilor!

 1. magda spune:

  Foarte sugestive clipurile! As vrea din toata inima ca toti adultii sa le vada si sa inteleaga durerea din inimile copiilor abuzati!

  • martzian spune:

   Magda: multumesc. Tocmai m-am intors de la programul pe care il avem destinat persoanelor fara adapost. Asta a adaugat venim si sare pe ranile mele, dupa ce am intalnit alti copii… tristi! Da, consider ca toti adultii responsabili trebuie sa se uneasca si sa ia atitudine!

  • alexandra spune:

   am 0o mare rugaminte la voi…..daca gasiti sau stiti vrun sait sau vro aresa de email….prin kre sa ajung sa pot vorbii cu cineva de specialitate despre abuzui va rog…cat mai repede sami trimiteti linku de la sait sau adresa de email..gasit pe (editat de moderator @yahoo.com)……va rog…ajutati-ma sa gasesc ..ceea ce vam rugat….am fetita de 11 ani la mine pe strada si are mare nevoie sa oajut…e in mare pericol cu cat mai mult sta in casa parinteasca…….

 2. mony spune:

  sa initiem o campAnie pt. a ne proteja copiii,sa prevenim cazuri gen TARNITA.STOP SUFERINTEI.SA NE IMPLICAM SI SA SESIZAM ORICE NEREGULA CE AR PERICLITA VIATA CELOR MICI,FARA APARARE.M-A IMPRESIONAT FETITA DE LA CLUJ ,NU-MI REVIN.SA NE IMPLICAM NOI,FAMILIA,BISERICA,PROTECTIA COPILULUI,SCOALA SA FACEM FRONT COMUN,SA SE INTRODUCA O LEGE ASPRA IN ACEST SENS.

  • martzian spune:

   @mony, ma bucura faptul ca iti pasa si ca doresti sa faci mai multe in directia asta. Sper ca intr-o zi sa se poata concretiza intr-o actiune de succes. Cred ca primul pas, insa, este acela in care fiecare dintre noi alege sa renunte la modelul negativ al celor ce ne-au crescut (acolo unde este cazul) si de a lua atitudine atunci cand ne ciocnim de situatii concrete ce implica asa ceva.

 3. mony spune:

  ASTEPT SUGESTII.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: