Adonai


Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Vă invit ca astăzi să cântăm împreună şi să ne închinăm în felul acesta lui Dumnezeu! Să ridicăm cu reverenţă mâinile către cer şi să recunoaştem încă o data autoritatea Lui peste întreaga lume, dar mai ales în ceea ce ne priveşte. Să ne amintim cu pioşenie că Dumnezeul imanent, Prietenul şi Apropiatul nostru în orice vreme, este în egală măsură şi transcendent. Să nu cădem în ispita unei moderne idolatrii, care ne desparte de o cunoaştere veritabilă a Celui care a creat cerul şi pământul; Cel în prezenţa căruia Isaia a exclamat:

„Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oştirilor!

Adonai este numele lui Dumnezeu pe care evreii îl foloseau pentru a înlocui IHWH, „EU SUNT CEL CE SUNT”, atunci când îl întâlneau   în sulurile sfinte. Adonai este pluralul cuvântului evreiesc „adon” care înseamnă „stăpân”. Am descoperit însă un lucru care a completat teama-mi sfântă cu dragoste şi uimire. În rădăcinile sale ugaritice, termenul înseamnă şi „tată”. Un Dumnezeu care este Stăpân şi Tată, Rege şi Prieten, locuind în cer dar şi în inima noastră!

Haideţi să cântăm „Adonai” împreună cu Paul Wirlbur şi să ne reamintim faptul că, în Trinitatea Sa, Dumnezeu ne este Domn şi Stăpân; că îi suntem datori cu repect şi supunere; că El locuieşte în slavă şi în putere şi că într-o zi va veni pe norii cerului ca să judece întreg pământul. Să nu facem greşeala de a-L striga doar la nevoie, ca pe un Oracol, ca pe Moş Crăciun… Să nu ne tragem de şireturi, aşa cum ne învaţă din păcate moda creştină din zilele de pe urmă, cu Cel  ce este prea sfânt pentru privirea necurată a unuia ca mine şi ca tine, cu Dumnezeul cerului şi al pământului! În egală măsură, să nu uităm că El doreşte ca noi să-L iubim din toată inima, cu tot sufletul şi cu tot cugetul.

Cunoaştem atât de multe DESPRE Dumnezeu, poate că ar fi vremea să îl cunoaştem şi PE EL!

Adonai, ne închinăm înaintea măreţiei Tale şi alegem astăzi să ne punem la dispoziţia Ta pentru totdeauna! Îţi mulţumim pentru că ne iubeşti şi vrem să răspundem cu iubire la iubirea Ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: