Rădăcina celor drepţi


radacinaRădăcina celor drepţi, scrisă de A.W. Tozer, unul dintre autorii mei preferaţi, este recomandarea literară pentru astăzi. Cartea este uşor de citit, în egală măsură oferindu-ne o abordare profundă, fiind izvorâtă din iubirea pentru Dumnezeu şi grija pentru oameni. Odată începută, vă garantez că nu o veţi mai lăsa din mână.

Autorul a scris despre această carte:Aceste capitole au luat fiinţă într-o perioadă de vreo cinci ani. Ele nu sunt în nici un fel nişte eseuri religioase paşnice, ci au luat naştere în mijlocul vietii. Şi deşi ele au în obiectiv, dupa cum sper, cerul, nu sunt totuşi niciodată prea departe de lumea aspră în care copiii lui Dumnezeu se luptă, lucrează şi se roagă. Primirea favorabilă de care s-au bucurat aceste capitole la prima lor apariţie ca editoriale in `The Alliance Witness` a dus la publicarea lor în aceasta formă mai durabilă„.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

image-thumbnail-165x200-author-author_file_824Predicator, profet, mistic şi învăţat – toate acestea au fost înmănunchiate în Aiden Wilson Tozer (1897 – 1963), care a servit timp de 43 de ani ca pastor denominaţiunea evanghelică „Christian and Missionary Alliance”. A avut o foarte strânsă legătură cu Dumnezeu. Maestru la amvon, a avut darul de a adresa Cuvântul lui Dumnezeu în mod direct oamenilor şi vieţii lor. Ca învăţat a fost autodidact şi bun cunoscător al folozofiei şi literaturii. Ceea ce a scris a izvorât din iubirea pentru Dumnzeu şi din grija pentru oameni. Privirea sa pătrunzătoare asupra „lumii creştine”, combinată cu o profundă experienţă spirituală – pe lângă originalitatea gândirii şi a exprimării, cu un stil literar clar –  evidenţiază o serie de cărţi ale acestui autor, cărţi atât actuale, cât şi atemporale. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: