Străin la mine acasă (4)


Tot din ciclul celor găsite pe hardul ce pare a nu avea sfârşit:

__________________________

DE CE EŞTI ÎNGRIJORAT ?

Doi oameni de afaceri vorbeau despre recesiunea economică. Jack a spus: „Sunt pe punctul de a-mi pierde locul de muncă iar casa ne este ipotecată – dar nu sunt îngrijorat pentru aceasta”. Bob, prietenul său, l-a întrebat: „Cum poţi să nu fi îngrijorat?”. Jack i-a răspuns: „Am  angajat un profesionist în preluarea grijilor. El preia toate grijile mele. Din acest motiv nici nu mă mai gândesc la ele!”. „Aceasta este o idee fantastică!  Cât te costă să angajezi un astfel de profesionist în preluarea grijilor?” l-a întrebat Bob. Jack i-a răspuns: „50 000 de dolari pe an„. „50 000 de dolari pe an! De unde ai de gând să primeşti aceşti bani?”. Jack a ridicat din umeri şi a răspuns „Nu ştiu, este grija Lui!”…

A-ţi face griji este ceva ce ai învăţat. Nu există noţiunea de „îngrijorat din naştere”. A-ţi face griji este un răspuns învăţat pe care îl dăm vieţii. Ai învăţat să te îngrijorezi din două surse: 

 1.    Ai  învăţat din experienţă.  După ani de greşeli, falimente şi aşteptări neîmplinite, ai descoperit că lucrurile nu au ieşit întotdeauna aşa cum ţi-ai fi dorit tu. În urma acestor  experienţe, ţi-ai făcut obiceiul să te îngrijorezi.

 2. Ai  învăţat din exemple. Sunt multe exemple în jurul tău. Există studii care arată că de obicei copiii preiau grijile părinţilor. Părinţii îngrijoraţi cresc copii îngrijoraţi.

 Vestea bună este că aşa cum îngrijorarea se învaţă ca şi un răspuns la problemele vieţii, poate fi şi dezvăţată!  Punctul de pornire pentru învingerea grijilor este să realizezi că grijile nu aduc nici un folos. Nu este bine să te îngrijorezi. Îngrijorarea nu poate controla viitorul. Îngrijorarea te face doar să te simţi îngrozitor astăzi.

 Îngrijorarea niciodată nu a rezolvat o problemă, nu a plătit o factură, nu a vindecat o boală. Doar te paralizează şi nu te lasă să gândeşti la găsirea unei  soluţii. Îngrijorarea este ca o cursă cu o maşină pe loc, cu motorul ambalat în gol. Nu te duce nicăieri, doar consumă benzină. „Neliniştea din inima omului îl doboară’’ (Proverbe 12:25).  

Şi pe deasupra, îngrijorarea deseori exagerează problema. Ea se află doar în imaginaţia noastră. Ai observat vreodată că atunci când te îngrijorezi pentru o problemă, aceasta pare mai mare? De fiecare dată când repeţi problema în mintea ta, ai tendinţa să mai adaogi alte detalii – amplificând-o – şi astfel vei ajunge să te simţi chiar mai rău.

Care este soluţia? În loc să te îngrijorezi, vorbeşte cu Dumnezeu despre ceea ce te îngrijorează. El este Cel care poate să facă ceva în această privinţă.

 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus’’ (Filipeni 4:6-7).

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: