Predicator scuipat de un student…


Am urmărit astăzi un clip care m-a tulburat. Lucrurile stau cam aşa: Kerrigan Skelly, fondator al PinPoint Evangelism, fost păstor, retras pentru a se dedica în totalitate lucrării de evanghelizare, merge la Werstern Kentucky University,  Bowling Green, KY. Începe să predice Evanghelia, aparent la nimeni. Well, la cei câţiva trecători plictisiţi. După o vreme se strâng totuşi curioşii, intrigaţi de prezenţa lui şi de faptul că se simt judecaţi şi totul degenerează într-o ceartă colectivă. În tot acest timp omul continuă să strige cât îl ţin bojocii, înfruntând ironiile, urletele, acuzele, înjurăturile, la un moment dat chiar scuipatul… iluştrilor învăţăcei americani. Îşi face apariţia şi un poliţist, care încearcă fără succes să îl determine a se opri.

Acum, iniţiativa, intenţia,  mi se pare lăudabilă… Ceva însă îmi spune că abordarea ar fi putut fi un pic diferită. Mai ponderată, mai adaptată auditoriului; mai… înţeleaptă. Mesajul ar fi fost mai uşor digerat dacă exista deja o relaţie cu stundenţii ascultători. Deşi la rându-mi sunt acuzat că uneori exagerez în a fi radical, prea direct, înclin să cred că din cearta cu pricina nu a rămas mare lucru. În spatele inimosului mesaj oamenii au citit nu pasiune, ci aroganţă, iar mulţi au luat-o extrem de personal, fiind întărâtaţi la mânie. S-ar putea să mă înşel, dar asta cred acum.

La sfârşit, în cursul aceleiaşi zile, dar mai puţin mai târziu, asistăm la o scenă în care, mult mai calm şi mai dispus la dialog, stârneşte o controversă care se poate dovedi mult mai utilă scopului propus, pentru că dialogul ia locul scandalului de mai devreme.

Pentru cei interesaţi, am postat clipul, m-ar interesa părerile voastre.

VIDEO: Kerrigan Skelly, predicatorul scuipat în timp ce predica Evanghelia la studenţi şi controversata întâmplare.

Reclame

6 Responses to Predicator scuipat de un student…

 1. tazdingoo spune:

  In primul rand e urat sa scuipi pe cineva si in al doilea rand e urat sa incepi sa te apuci sa spui povestile tale unor oameni pe care nu-i intereseaza. Trebuia sa faca o invitatie si cine vroia raspundea invitatiei.

  • martzian spune:

   @tazdingoo, ceea ce le spunea el oamenilor este de importanta cruciala. Omului ii pasa de ei, tocmai de aceea s-a dus acolo.

   Probabil ca abordarea a fost nefericita. Da, poate ca invitatia ar fi fost o idee, numai ca studentii nu au vreme de adunari religioase, ei sunt risipiti in multe alte aspecte.

   Multumesc pentru opinie, te mai astept pe aici.

 2. nica gherghel spune:

  nu cred ca studentii au reactionat asa cum ar trebui la nivelul asta, da si ala a fost neintelept, parca o cauta cu luminarea.

 3. sinner spune:

  Nu am timp sa ma uit la tot clipul dar am dat fix la o faza cand a inceput sa le spuna unor studenti ca sunt pe calea gresita si ca nu stau bine cu dumnezeu si exact cum spuneai tu ca „le da cu biblia in cap”. Desigur asta nu inseamna ca a fost frumos din partea lu’ ala sa-l scuipe, probabil era un suparat pe viata sau pe dumnezeu, stresat etc.

  • martzian spune:

   @sinner: „le da cu Biblia in cap” – asta a fost si impresia mea. Putem face mai mult rau, desi manati de intentii bune, daca nu suntem intelepti in abordarea noastra…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: