Thanksgiving Day – Ziua Recunoştinţei


Este momentul din an în care oamenii mulţumesc (în mod tradiţional lui Dumnezeu) pentru bogăţia recoltei, fiind o ocazie pentru reunirea familiei şi a prietenilor apropiaţi. Este timpul destinat numărării binecuvântărilor, momentul fiind marcat de mâncarea tradiţională a acestei zile şi anume… curcanul.

Ziua Recunoştinţei a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1621, în colonia engleză, situată în nordul Americii, Playmouth Colony, de către primii colonişti sosiţi în Lumea Nouă, ca semn de recunoştinţă pentru miracolul unei recolte bogată, într-un an greu, însoţit de condiţii climaterice dificile. Din anul 1863 sărbătoarea devine parte integrantă a tradiţiei americane, iar în decembrie 1941 Congresul SUA a adoptat o rezoluţie prin care a 4-a zi de joi a lunii noiembrie se numeşte „Ziua Recunoştinţei” – „Thanksgiving Day” şi devine sărbătoare naţională. În Canada, Ziua Recunoştinţei se sărbătoreşte în a doua zi de luni  a lunii octombrie a fiecărui an.

Ar merita menţionat şi faptul că, deşi la origine sărbătoarea a avut rădăcini izvorâte din credinţa creştină, ea s-a transformat tot mai mult, de-a lungul anilor, într-una seculară. Nu mă mir, dacă mă gândesc la faptul că mulţi dintre semenii noştri înlocuiesc de mult „Christmas” cu „Xmass„… 

Pentru toţi cei ce sărbătoresc:

HAPPY THANKSGIVING DAY!

 

 

Sursa documente: archives.gov
 
 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: