Vrei să studiezi Faptele Apostolilor?


Dacă te numeri printre puţinii care studiază cu seriozitate Sfânta Scriptură, Martzianu’ te invită să urmăreşti pe blogul „Pentru Isus” seria de mesaje pe marginea cărţii Faptele Apostolilor, prezentate de pastorul Florin Enescu, Calvary Chapel – Bucureşti.

Săptămâna aceasta vă propun un maraton, care va acoperi primele 6 capitole, după care mesajele vor fi prezentate în ordinea prezentării, „la cald”.

Pentru a accesa secţiunea  Predici a blogului „Pentru Isus” daţi click AICI.

Anunțuri

2 Responses to Vrei să studiezi Faptele Apostolilor?

 1. gabi m. spune:

  Buna.De ce la voi la baptisti,din Biblie lipsesc: Cartea lui Tobit,Cartea Juditei,Cartea lui Baruh,Epistola lui Ieremia,Cantarea celor trei tineri,Cartea a-III-a a luiEzdra,Cartea intelepciunii lui Solomon,Istoria omorarii balaurului Bel,Cartea intelepciunii lui Iisus fiul lui Sirah,Istoria Suzanei,Cartea I-II-III a lui Macabei,Rugaciunea lui Manase?!? In concluzie,de ce din Biblia voastra lipsesc paginile 917-1097(180 de pagini)?!? Si in final,de ce Psalmul 50,la voi este Psalmul 51 ?!? Oare nimeni nu a spus ca va fi vai celui care schimba fie si numai o virgula???Astept sa-mi raspunzi,daca tot spui ca vrei sa inveti ceva pe cineva…

  • martzian spune:

   Draga Gabi,

   Ma bucur ca ai trecut pe aici. Scopul meu este unul cat se poate de inofensiv si de lipsit de aroganta. Nu mi-am propus sa invat ceva pe cineva, ci doar sa ii indemn pe oameni a se intoarce cu fata catre Dumnezeu. Biblia nu este a baptistilor, ci a Lui, iar eu doresc a pune in practica invataturile sfinte…

   Legat de prima chestiune, in Apocalipsa, chiar in ultimul capitol (cap.22, v. 18 si 19), vei vedea ca scrie nu doar sa nu scoti dar nici sa nu adaugi nimic la Cuvantul lui Dumnezeu. Cartile la care faci referire, Apocrifele, nu au fost identificate de catre Biserica primara, dar nici de catre evrei ca fiind inspirate de Dumnezeu. As zice ca din mai multe motive, printre care am putea mentiona chestiuni cum ar fi inexactitatile geografice si istorice, neconcordanta cu restul Scripturii, lipsa citarii lor in celelalte carti ale Bibliei ori lipsa elementelor ce confera autoritate profetica / divina.

   Diferenta ce apare la Psalmi este data de modul de numerotare diferit dintre Septuaginta (traducerea in greaca) si Biblia Ebraica. Luther a fost cel ce a propus o mai mare apropiere de varianta ebraica.

   Subiectul este unul interesant si sper ca am reusit sa raspund un picut la intrebare. Daca nu, exista suficiente materiale care sa te ajute a te edifica.

   Cu respect,

   Martzianu’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: