Buda = Isus?


Mihaela Tatu:Buda nu este Dumnezeu! Buda este egal Isus, egal Mahomed…” (Antena 2, Emisiunea „Celebri sau nu la Mihaela Tatu”, 17.02.2010)

Îndrăznesc să o corectez pe distinsa prezentatoare TV, aflată, evident, într-o mare confuzie:

Doamna Tatu, ați început bine: este adevărat că Buda nu este Dumnezeu. Dar, mai ales dacă vă considerați creștină, trebuie să știți că Buda NU este egal Isus!

Isus este Fiul lui Dumnezeu, El este Dumnezeu!

Cu respect,

Marzianu’

7 Responses to Buda = Isus?

 1. Th3Lov3OfG0d spune:

  Multi se considera crestini, dar singurele notiuni teologice sunt cele invatate intre 3 si 6 ani (Tatal Nostru, Ingerasul si cam atat). In rest … dupa ureche 😦

 2. m1ha1 spune:

  bine, gandirea ei crestina percepe ca Isus era mai mic decat Dumnezeu, un simplu profet, ca Mahomed, Ilie sau Ieremia. Dar probabil că duhovnicul personal va rezolva această problema mai simplu: 3 mătănii și 5 tatăl nostru.

  Din păcate, ortodoxismul își merită soarta. Pentru că la fel cum duhovnicul mijloceste pentru pacatele ei, nu plateste pentru greselile ei. Doar are si el vina sa in povestea asta. Asta daca dorim mijlocitori intermediari.

  • martzian spune:

   @m1ha1, nu stiu daca as fi la fel de radical, infierand intreg „ortodoxismul”. Doamna spune ceea ce stie, chiar daca nu stie bine, insa ce te faci cu noi, cei care ne magulim ca traim dupa Scriptura, atunci cand cu gura spunem ca El e Domn, cu viata… picam test dupa test, parca demonstrand contrariul. „Din pricina voastra este hulit numele lui Dumnezeu printre neamuri” ar spune Cuvantul, iar asta pe mine ma umple de rusine deseori.

   Am un feeling, legat de faptul ca in cer vom avea mari surprize cu privire la unii crestini ortodocsi dar si cu privire la multi evanghelici.

   Dumnezeu sa ne ajute sa stam aproape de El si sa ne schimbe inimile la toti!…

 3. Dragos Voinea spune:

  problema e ca totzi se considera buni in a aborda orice domeniu, doar pentru ca au te miri ce emisiune la TV. asa ca isi dau drumu la gura, afisand siguranta si facand pe desteptii, ducand oamenii in eroare. in cazul asta si in oroare…

 4. Mina spune:

  Mihaela Tatu nu are nici in clin nici in maneca cu religia. E pe dinafara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: