Ziua mamei… americane


Astăzi sunt sărbătorite toate mamele americane, dar și cele ale tuturor națiilor ce au adoptat sărbătoarea ce le este dedicată. Este… Ziua Mamei! Nu sunt un adept al importurilor de sărbătoare și cultură, dar dacă tot ne-am însușit, uneori cretinește, evenimente ca Thanksgiving, Valentine’s Day, uneori chiar Halloween-ul, nu poate fi nici o problemă în a ne alătura cinstirii mamelor din întreaga lume. Asta în ideea în care nu am excelat niciodată, ca adulți nerecunoscători ce ne (re)găsim,  în a mulțumi celor ce ne-au dat viață…

Pentru cei interesați, în Statele Unite, Ziua Mamei nu se sărbătorește ca la noi, la pachet cu cea a femeii, ci în fiecare a doua duminică a lunii mai. Fondatoare a fost Ana Marie Jarvis, în urma decesului mamei sale, Ann Jarvis, pe 9 mai 1905. Ziua Mamei fost marcată printr-o serviciu, ținut pe 12 mai 1907 la Andrew’s Methodist Episcopal Church în Grafton, în West Virginia. Biserica unde a fost ținută prima ceremonie este astăzi cunoscută sub numele de International Mother’s Day Shrine .

La mulți ani, dragă mamă!

Foto: Wikipedia

Anunțuri

3 Responses to Ziua mamei… americane

 1. Alin Cristea spune:

  Astăzi e Ziua Tatălui în România.

  Pentru prima oară.

  • martzian spune:

   laudabila initiativa. e corect ca se va sarbatori in fiecare a doua duminica din mai? multumesc pentru informatie, mie mi-a scapat.

   mi-as dori sa ii pot spune si tatei la multi ani, dar el nu mai este de cativa ani buni…

 2. mihailandrei spune:

  Pocaitii din SUA ,leaganul sectelor… (de la martzianu, moderatorul acestui blog: mihailandrei te avertizez ca aici nu ai voie sa-ti exprimi aberatiile si elucubratiile antisociale, ilegale si discriminatorii. mesajul a fost sters. daca mai vrei sa comentezi trebuie sa te ponderezi. o zi buna in continuare!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: