Am I number 12?…


„Am I number 12?” / „Sunt eu numărul 12?” este întrebarea și motto-ul care stă astăzi pe buzele multor oameni din întreaga lume. De ce? Nu știam nici eu până de curând, dar 1 din 12 persoane din întreaga lume trăiește cu hepatita cronică B sau C. Cel puțin la fel de trist este faptul că mulți dintre cei infectați – aproximativ jumătate – nu au idee despre existența infecției.

19 mai este Ziua Mondială a Hepatitei. Alianța Mondială pentru Hepatită își propune ca, prin campania „Am I number 12?” să atragă atenția asupra gradului de răspândire dar și a consecințelor ce pot apărea ca urmare a netratării ei bolii. Oamenii sunt încurajați la a se prezenta pentru testare la centrele specializate în acest sens, pentru a identifica din timp o eventuală infecție.

Cele 2 virusuri hepatice, B și C, ucid anual aproape un milion de oameni. 500 de milioane de oameni sunt diagnosticate cu hepatita cronică B și C, iar unul din trei oameni a fost expus la unul sau la ambele virusuri. Hepatitele se transmit mai ușor și mai rapid chiar decât HIV și fără tratament una din patru persoane va muri de cancer la ficat sau insuficiență hepatică. Asta în ideea în care simptomele apar când deja este prea târziu.

Ești tu numărul 12?

Logo: worldhepatitisalliance.org

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: