Un fenomen antisocial periculos: extremism religios pseudo-ortodox!


De cateva zile am observat o activitate tot mai crescută, în blogosfera cu orientare creștină din România, a unui personaj dubios, „mihailandrei„. Individul se crede un soi de arhanghel, după cum se poate observa chiar din adresa de email și atacă, nu doar violent, dar și vulgar și amenințător, tot ce i se pare neortodox în lumea asta. Pe lângă faptul că atitudinea individului nu are nimic de-a face cu creștinismul, îl consider un dizident periculos, un extremist (iată că apar și la noi) aparent ultraortodox (spun aparent pentru că, evident, nu are nimic în comun cu biserica, în afara autoasumatei misiuni de exterminare și denigrare a credincioșilor de altă confesiune) care prezintă un punct de vedere bolnav și ce ține mai degrabă de patogen.

Vă sfătuiesc să nu intrați în dialog cu el, deoarece:

  1. Nu veți ajunge la nici un rezultat.
  2. Nu vine cu argumente.
  3. Folosește injurii și amenințări.
  4. Nu are o logică în exprimare.
  5. Se irită atunci când este contrazis și nu are argumente (ceea ce se întâmplă nu des cu mereu).
  6. Cazul lui se situează, din punctul meu de vedere, pe o poziție ce necesită autosesizarea autorităților, care ar trebui, măcar, să îi monitorizeze activitatea. Vor fi două din una, în acest caz, probabil: un dosar penal sau un telefon la 112 pentru o ambulanță de la instituțiile destinate persoanelor cu dizabilități psihice.

Nu vreau să fiu înțeles greșit: nu ne temem de păreri diferite, nici de opoziție. Nu ne dorim războirea cu reprezentanții unui anume cult. Hristos este unul și a murit pentru toți. E loc pentru fiecare. Mai mult, militez pentru eliminarea agresivității de orice fel, dintre confesiunile creștine. Doar că, domnul în cauză, are ceva patologic și un potențial antisocial care necesită o atenție specială.

Am dorit să iau atitudine și să trag un semnal de alarmă. Probabil că mulți alții vor mușca din orava răspândită onlain de către cel la care fac referire. Primul pas a fost, pe lângă postarea aceasta, să sesizez în scris WordPress despre ceea ce se întâmplă, inacceptabil și ilegal, după părerea mea, cu speranța că vor lua atitudine.

Mesaj pentru domnul incriminat:

Nu vă port pică, nici nu vă urăsc, nici măcar pentru injurii și amenințări. Nu vă cer să acceptați pe nemestecate credințele noastre, deși ele se bazează pe studiul Scripturii. Vă respect opinia, cu atât mai mult cu cât este vorba de alegeri care vă privesc în mod direct. Doar că, dacă suneți creștin și procedați astfel, veți da socoteală înaintea lui Dumnezeu. Nu vă jucați cu mesajul ferm pe care El îl dă vizavi de cei ce sunt pricini de poticnire sau care Îl batjocoresc! Iar dacă veți continua să promovați discriminarea și atitudinile extreme voi sesiza autoritățile pentru a solicita monitorizarea dumneavoastră. Ce vor face după e treaba dumnealor…

Pentru toți ceilalți, mai ales pentru cei afectați de învățătura lui mihailandrei (și sunt câțiva, dacă îi veți urmări blogul):

Galateni 5:12

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: