Poate un pastor să-și păstreze poziția după de ce demonstrează că este… gay?


Nu îmi place să scriu despre asta… O fac doar pentru că ne întoarce cu gândul către o discuție mai veche, despre păcat și limitele până la care acesta permite accesul la pozițiile publice, oficiale – să le spunem așa –  de slujire în biserică. Și pentru că vor tot apărea, de acum înainte, precedente care vor duce din ce în ce mai departe compromisul, îngustând noțiunea de păcat.

Un pastor luteran,  care de multă vreme combate cu virulență acceptarea persoanelor gay ca membri în bisericile aparținând confesiunii din care face parte (vezi în foto coperta Lavender Magazin, prezentată de președintele publicației, Stephen Rocheford, unde pastorul este prezentat cu litere mari ca „ANTIGAY”), a fost descoperit că participă la un grup de suport destinat bărbaților ce se confruntă cu această problemă. Cu toate acestea, oficiali ai bisericii au afirmat că în curând Rev. Tom Brock, păstorul în cauză, se va întoarce la amvonul bisericii din Minneapolis, deoarece „a acționat în concordanță cu credința sa, participând la acest grup”.

Pentru cei că mă cunosc nu e o noutate faptul că, din toată inima și fără ezitare, urăsc păcatul dar că îl iubesc pe păcătos. Asta și din cauză că subsemnatul este unul dintre cei mai mari păcătoși pe care i-am cunoscut vreodată. Mereu m-am mirat cum de însuși Dumnezeu a avut dorința să ne ierte atât de multe, lucru ce m-a făcut să îl iubesc mai mult de-a lungul anilor. Cu toate acestea, poziția pastorului mi se pare compromisă și nu cred că locul lui ar mai trebui să fie în fruntea congregației. De dragul mărturiei, de dragul lucrării și a celor din jur, pentru că așa ne învață Scriptura…

Unii ar întreba:De ce? Pentru că e gay?” Well, da, cele două statuturi mi se par incompatibile, iar poziția aceasta în biserică implică persoane integre și pe deplin dedicate. Totuși, un alt lucru mi se pare mai periculos, mai otrăvitor decât orice: IPOCRIZIA. Cum de, oare, acest domn care probabil a demonstrat căință în cele din urmă prin apelul la ajutor specializat, și-a permis să fie atât de radical și de acid față de oamenii a căror dramă o împărtășea? Răul cel mai mare a fost făcut astfel, în accepțiunea mea, mai ales printre judecații păcătoși care au descoperit că principiile predicate sunt valabile numai pentru alții.

Am învățat un lucru: puterea stă în sfințenie, în apropierea de Dumnezeu, în mărturie personală și în a dubla predica noastră cu exmplul de trăire personală.

Deci, pastor și gay?

I will say NO!…

Sursa: THE WASHINGTON POST

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: