Interzicerea căsătoriilor homosexuale nu reprezintă încălcare a drepturilor omului


Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de la Strasbourg, a decis că țările europene care interzic căsătoriile între persoane de același sex nu încalcă drepturile și libertățile cetățeanului. Decizia Curții survine ca urmare a acțiunii intentate de 2 bărbați austrieci, cărora nu li s-a permis să se căsătorească în 2002.

Cuplul de homosexuali a susținut că are dreptul la un contract de căsătorie, potrivit Convenției Europene a Drepturilor Omului și că acest drept le-a fost încălcat. Răspunsul Curții a fost că în conveție nu se găsesc articole care să se refere la căsătoria dintre două persoane de același sex.

În decizia Curții se acceptă, totuși, că se fac pași în direcția unui consens cu privire la acceptarea legală a căsătoriilor dintre persoanele de același sex. “Totuși”, se mai spune, „încă nu este formată o majoritate a Statelor care oferă recunoaștere legală a cuplurilor de același sex”.

În continuarea deciziei, se mai spune faptul că țările care permit alte forme de recunoaștere a căsătoriilor homosexual nu sunt obligate să se asigure că aceste tipuri de relații sunt egale celorlalte căsătorii, în toate aspectele.

În Austria a fost promulgată o lege care permite recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, limitând totuși unele dintre beneficiile aferente căsătoriei. Legea a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2010, la 8 ani după introducerea acțiunii de către cei doi nemulțumiți.

Mă întreb: e de bine, e de rău? Cât va dura oare până când „soția” vecinului nu va mai avea nevoie de sutien și se va săruta  zgomotos cu partenerul de viață, mustață la mustață, pe palier și sub ochii pruncuților curioși? Sau până când vor putea, semn al iubirii și atașamentului reciproc, aplica pentru adopția unui copil pe care nu îl vor putea niciodată concepe împreună, împotriva firii, și mai ales, împotriva lui Dumnezeu?

Cert este un lucru: deși aparent e un pas bun, „totuși”-urile din decizia curții indică spre o finalitate în care cu toții vom trebui să acceptăm, cel puțin din punct de vedere legal, că familia poate să fie formată și din două persoane de același sex. Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru înțelepciunea de a aborda viitorul, pentru a continua să fim lumină și a ne continua alergarea către cer, în ciuda unei lumi ce se distruge tot mai mult, încet dar sigur.

Sursa: catholicnewsagency.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: