Începe justiţia să funcționeze?


Binecunoscut este scandalul diplomelor de licență eliberate de Universitatea Spiru Haret absolvenților săi din 2008 și 2009, formele de învățământ FR și ID, pe baza și în urma unui examen comun cu studenții de la zi.

Cârdășia Ministerului a durat o lungă perioadă, dar acum, capetele luminate de acolo, s-au trezit să spună că mii de oameni, unii aflați deja în câmpul muncii, sau absolvenți, în baza diplomei, de programe de Master, NU AU DIPLOME LEGALE, acceptând decizia ilegală a Universității de a organiza un nou examen de licență, în ciuda lipsei unei baze legale care să permită acest lucru. Conform legii, atâta timp cât diploma nu este anulată de o instanță de judecată, ea are valoare și produce efecte.

Una dintre studentele nedreptățile a acționat în judecată Ministerul, câștigând, în urma unei decizii irevocabile, care anulează documentul ce-i scoate în afara legii documentul, recunoscându-i documentul. Până una alta, studenții nedreptățiți se organizează pentru a-și căuta dreptatea în instanță, cerând daune Ministerului pentru afectarea gravă a imaginii și pentru orice alt fel de daune produse de bâlbâiala celor plătiți din bani publici.

3 Responses to Începe justiţia să funcționeze?

 1. Ursu Radu spune:

  Buna ziua,

  As fi interesat de un link-exchange cu blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro

  Cu respect,
  Ursu Radu

  (Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

 2. elena caba spune:

  Si eu doresc sa dau in judecata MECTS din acelasi motiv. Va rog sa ma indrumati cum o pot face . Am dat licenta in 2006 iar Ministerul nu vrea sa-mi recunoasca diploma , cu toate ca m-am inscris in 2001 la Libi si Literaturi Straine , F.R. ,specializarea Engleza-romana..Locuiesc in New York.
  Va multumesc!

  • martzian spune:

   Draga Elena,
   Din cate stiu eu, generatia ta, adica cei care au dat licenta inainte de 2008, nu ar avea o problema cu recunoasterea diplomei. Nu stiu cat este ea de valabila in afara, dar asta deja este o alta discutie…
   Cu respect,
   MZ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: