Un manifest pentru simplitatea relației


Foto: relationshipwithgod.net

În vremea aceea, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor.” (Matei 11:25)

Iată doar câteva lucruri pe care le putem învăța de la Domnul Isus, dintr-un singur verset, și anume cel de mai sus:

  1. Dumnezeu este Tatăl nostru. Mai presus de toate El ne cheamă la o relație prin care ne înfiază, acceptându-ne definitiv în familia Lui și numindu-ne ”ai Săi”. Nimic, nici chiar pretențioasa învățătură teologică pe care ne-o formăm în anii de tocire a pantalonilor pe băncile bisericii, nu are nici un fel de valoare în afara contextului acestei relații. De ce? Pentru că Tata te iubește, așa cum ești; pentru că Tata nu va renunța niciodată la rolul Lui; pentru că despărțiți de El nu putem face nimic. Uneori, din dragoste, Tata pedepsește. Știm însă că nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui. Dumnezeu îți este tată iubitor. Iubește-L!
  2. Dumnezeu este Domn al Cerului și al Pământului și are toată puterea. De cele mai multe ori noi, creștinii așa zis ”practicanți” uităm că Dumnezeul transcendent este și imanent. El ne este aproape și intim, dar cuprinde întreg Universul cu ființa Lui. Autoritatea și măreția Lui ne scapă, mai ales atunci când, cu  o naivitate pardonabilă doar de către El, ne tragem de șireturi. Sau mai rău, atunci când Dumnezeu ne devine un soi de Moș Crăciun personal, manta pentru vreme rea. El este Domn al cerului și al pământului. Respectă-L!
  3. Lucrurile Evangheliei sunt ascunse de aroganța și multa cunoaștere a cărturarilor și fariseilor din toate timpurile. Adesea acumulăm o enormă cantitate de informație, cu care jonglăm, afișând superioritate și autosatisfacție. Cât de mult lăsăm însă ca această informație să ne transforme viețile? Nu uita, nimic nu are valoare în afara contextului unei relații de dragoste cu Dumnezeu, Tatăl tău, Domnul cerului și al Pământului . Dacă, din întâmplare, cunoști atât de multe despre El dar nu îl cunoști pe El, lasă cărțile deoparte (pentru o vreme doar) și invită-L la o plimbare, pentru a sta de vorbă, pentru a vă cunoaște, pentru a vă împăca. Dumnezeu te așteaptă. Du-te!
  4. Lucrurile Evangheliei sunt descoperitepruncilor”. Simplitatea, modestia, umilința, dorința de a învăța și de a crește, admirația față de Tata, pocăința, sunt genul de atitudini pe care Dumnezeu le urmărește la om. Atunci când valorile noatre indică mai degrabă înspre diplome, poziții și cunoștință – lucruri ce nu sunt rele în esența lor, Domnul Isus ne surprinde printr-o bizară și surprinzătoare declarație: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. ” (Matei 18:3)

Închei și încerc a sumariza. Ai nevoie de  Dumnezeu, pentru că viața fără El este mult prea grea și duce către iad. De ce? Pentru că, asemenea mie, ai păcătuit. Vestea bună este că Isus a plătit în locul tău, cu moartea, pentru aceste păcate. De ce? Pentru că te iubește și te vrea în familia Lui. Așa cum am spus-o și cu alte ocazii, nu mersul la Biserică te face creștin; nici faptele bune sau vastele tale cunoștințe biblice. Cel mai important este ca tu să răspunzi cu dragoste la dragostea Lui și să îi permiți să-ți modeleze caracterul în cadrul unei relații personale.

Ce este de făcut? Un singur lucru: primește-L!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: