Sfârșitul nu a venit… încă!


Mulți așteptau astăzi sfârșitul; sfârșitul pe care îl așteptăm cu toții, dar despre al cărui moment Biblia ne spune că nimeni nu îl cunoaște în afară de Tatăl.

Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Evanghelia după Matei 24:36)

Nu am crezut, încă de la început,profețiile” lui Harold Camping, cel care a calculat că astăzi este sfârșitul, și care pare-se că nici nu este la prima încercare de acest gen. Biblia ne avertizează și de falșii profeți ai vremurilor de pe urmă. În plus, ne oferă și o anumită idee asupra a modului în care va veni sfârșitul și pe care ar fi aflat-o păcăliții discipoli ai predicatorului milionar dacă ar fi procedat ca și creștinii din Berea (cei care verificau dacă ce li se spune… de către apostolul Pavel este și adevărat din punctul de vedere al Cuvântului lui Dumnezeu).

”Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi”. (Matei 24:24)

Trist este faptul că, asemenea povestirii cu ”lupul” pe măsură ce se strigă tot mai des și se trâmbițează sfârșitul, oamenii o cred tot mai puțin. Cu toate acestea momentul acela va veni, ”ca un hoț”. Pe mulți îi va lua pe nepregătite. Unii vor avea o surpriză tristă.

Închei. Sfârșitul lumii nu a venit azi… Cel puțin nu în masă. Pentru aceia care astăzi s-au stins și nu mai sunt printre noi, destui din păcate, acesta a fost, totuși, sfârșitul. Te întreb: dacă viața ta pe pământ s-ar fi terminat astăzi și ai fi stat înaintea lui Dumnezeu, ai fi fost tu gata să ridici ochii fără teama de osândă?

Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori”. (Matei 7:15)

Reclame

One Response to Sfârșitul nu a venit… încă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: