Poate fi vindecat cancerul cu săpun și cu sucuri?


Foto: Graham Turner pentru Guardian

Canalul de televiziune ”Believe TV” este acuzat de faptul că profită de pe urma celor creduli și vulnerabili, după de prezentatorii acestui post au pretins că pot vindeca diferite afecțiuni, printre care și cancerul, folosind un săpun și Ribena (o băutură necarbogazoasă).

Postul Believe TV ar putea fi amendat, fiind chiar în pericol de a-și pierde licența, dipă ce câinele de pază a acestei industrii, Ofcom, a scos la iveală încălcarea normelor de transmisiune.

Într-una dintre situațiile expuse, tele-evanghelistul Paul Lewis a întrebat-o pe o femeir: ”V-am cerut să faceți o baie cu unul dintre săpunurile mele pe bază de ulei de măsline și ce s-a întâmplat?” Femeia a replicat: ”Am scăpat de cancer”.

În cadrul unui show cu pastorul Alex Omokuda a apărut o altă femeie care pretinde că a scăpat de o tumoare cu ajutorul uleiului și băuturii Ribena, folosită pentru a reprezenta sângele lui Hristos.

Raportul Ofcom spune:există riscul material ca membrii sensibili ai publicului să poată fi exploatați”.

Din neferirice și pe la noi au apărut tot soiul de șarlatani care folosesc astfel de tertpuri pentru a-i atrage pe cei naivi. Vă sfătuiesc să nu vă lăsați pradă promisiunilor orișicui și să vă feriți de evanghelia sănătății, bogăției și prosperității, promovată de aceștia.

Deși credem din toată inima că Dumnezeu poate vindeca, iar uneori chiar o face, astfel de afaceri dubioase și profitabile pentru cei ce le conduc nu sunt altceva decât amăgiri și deturnări de la ceea ce ar trebui cu adevărat să reprezinte prioritate în viața fiecărui credincios. În egală măsură ele pun darurile deasupra Celui ce le-a oferit. Dumnezeu este cu adevărat glorificat în viețile noastre atunci când se află primul pas în mijlocul tuturor circumstanțelor prin care trecem, nu doar atunci când ne este bine.

Vă invit să citiți Biblia. Ea este manualul, îndreptarul după care veți putea înțelege dacă există vreo asemănare între apostolii primelor veacuri și VIP-urile moderne, care-și comercializează ”darurile” la TV sau pe stadioane – în loc ca acestea să fie date în folosul altora (1Corinteni 12:7). În lumina ei veți înțelege adevărata Evanghelie și veți putea astfel să vă feriți de falsuri.

Sursa: mirror.co.uk

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: