Răspunsul pentru o viață fără ecou…


VIDEO: Vrem să ne naştem din nou, (interpretează Mirela Atudorei, pe versuri de A. Păunescu)

Am ales să încep cu un cântec al copilăriei și al adolescenței proprii, unul dintre multele care exprimă zbaterea și deznădejdea omului muritor, trăindu-și viața parcă în așteptarea corbului ce spune sec ”nevermore”.  Mulți au fost anii în care aceasta a fost realitatea tristă și pentru mine, până când gândul veșniciei, înțelegerea nevoii de a mă naște… din nou, a schimbat totul!

Atunci când Nicodim, un fariseu, a venit la Isus noaptea, ca să-I confirme că ceea ce face El este de la Dumnezeu (pentru că doar dacă Dumnezeu este cu un om, poate face asemenea minuni), Domnul nostru i-a răspuns:

 ”Adevărat, adevărat îți spun că, dacă cineva nu este născut din nou nu poate vedea împărăția lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3, NTR)

 Nicodim s-a mirat, arătând limitele înțelepciunii omenești:

Cum poate fi născut un om bătrân? Poate el să intre oare a doua oară în pântecele mamei lui și să fie născut?” (Ioan 3:4, NTR)

Răspunsul ce l-a primit bătrânul fariseu, este cam același pentru oricine simte că, pierdut în păcatele și mizeriile propriei vieți fără ecou, asemenea poetului ce a scris versurile cântecelului nostru, are nevoie de o naștere din nou; de o naștere din apă și din duh; de o renaștere spirituală, garantată celor ce își deschid inima pentru a primi darul vieții veșnice și o relație cu Creatorul.

În același capitol Isus face o declarație ce a schimbat multe vieți, aducând naștere din nou pentru milioane de destine în derivă:

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” (Ioan 3:16, NTR)

Fără El suntem pierduți… Viața pe pământ este searbădă și fără ecou. Eternitatea ne sperie și nu ne oferă perspective. Vestea bună este că putem alege să primim darul și șansa unui nou început. Un Dumnezeu care a dat totul, din dragoste pentru mine și pentru tine, te așteaptă cu brațele deschise!

Dacă ești interesat să afli mai multe, nu rata ocazia, dă un semn la Martzianu și vei afla cum s-a întâmplat lucrul acesta în viața unui suflet odată trist și obosit de viață…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: