Cum să faci ca închinarea din biserica ta să sune bine, atunci când resursele umane și financiare sunt limitate…


hands_in_worship_2

Am învăţat un lucru de la tata, atunci când încă mai trăia: dacă ai nevoie de ceva şi nu ştii ce să faci, strigă la… nevoie! Iar nevoia îți va da puteri nebănuite pentru a găsi idei și soluții. De cele mai multe ori răspunsul este mai simplu decât ai fi crezut.

Adesea, viața ne pune în fața unor provocări care necesită daruri ce ne lipsesc. Deși nu avem nici o vină, tare ne-am dori să putem face mai mult! Acela este cel mai bun moment să căutăm soluții, să fim creativi și proactivi – în loc să ne plângem sau, mai rău, să ne mulțumim cu puțin…

Săptămânile trecute am avut ocazia să testez modul în care tehnologia ne poate fi nu doar duşman şi ispită, ci și prieten apropiat – care să pună umărul la buna desfăşurare a programelor din biserica noastră. Faci parte dintr-o congregaţie mică şi fără mari posibilităţi financiare? Nu aveţi o echipă completă de închinare sau vă lipsesc cu desăvârșire instrumentiştii capabili să conducă acest timp special? Nu disperați! Programul vostru de duminică sau studiul de casă nu trebuie să fie sec şi plictisitor. Puteţi încerca una dintre soluţiile de mai jos.

Despre ce este vorba? Ei bine, vă propun o adevărată formație de închinare – la dispoziţia dumneavoastră oricând și la doar câteva click-uri distanță. Tot ce avem nevoie este de un device care lipsește mai rar din viața omului modern – un telefon performant sau un computer – și de o stație audio la care să le conectăm.

Prima opțiune necesită un iPad – iPhone – Macbook etc. (well, știu, noi nu ni le permitem pe astea, dar unii sunt mai norocoși) pentru a folosi Worship Band in Hand, o aplicație gratuită, un player care îți oferă posibilitatea de a cumpăra imnurile preferate, transformându-ți computerul într-o adevărată echipă de instrumentiști capabili. Poți alege ce instrumente să folosești, având egalizatoare pentru fiecare dintre ele. Fără pic de ironie, acceptăm faptul că unii dintre noi nu agrează anumite instrumente – prin urmare le pot opri!

Eu am folosit un alt soft, similar, destinat de această dată sistemului de operare Windows. Este vorba de Worship Backing Band. Playerul se achiziționează contra cost – fără a fi o sumă exagerată. Poți alege o variantă bazală, simplă (MultiTrack Lite) sau una mai avansată (MultiTrack Pro) care ne oferă mai multă libertate. Spre exemplu, cel din urmă ne permite ca, dintr-un simplu click, să repetăm refrenul sau strofa preferată ori de câte ori simțim nevoia. În funcție de varianta aleasă, piesele vor costa 5,49£ sau 8,5£ (aprox. 30 lei, respectiv 45 lei). Dacă reușiți să îi motivați și pe alții să doneze – fie și câte unul de persoană – veți reuși să creați o colecție frumoasă.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost posibilitatea de a adapta negativul la vocile celor ce îl folosesc. Căci, vai, mai ales că nu suntem ca cei de la Hillsongs, tare bine mai e atunci când dăm câte un semiton sau două mai jos! La aceasta se adaugă și posibilitatea de a seta ritmul, mai lent sau mai rapid, în funcție de preferințe. Nu mai rămâne decât să cântăm ca pentru Dumnezeu și să ne reamintim că închinarea adevărată include muzica, fără însă a se limita la ea. Închinarea este un stil de viață!

„Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi.”(Psalmi 104:33)

VIDEO 1: Worship Band in Hand

VIDEO 2:  Worship Backing Band MultiTrack Player

2 Responses to Cum să faci ca închinarea din biserica ta să sune bine, atunci când resursele umane și financiare sunt limitate…

  1. Filip spune:

    wow. ce-au mai ajuns sa faca.
    thanks!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: