Cei mai frumoși suporteri…


Am așteptat cu toții meciul de Cupă dintre campioana României la fotbal, Steaua București, și echipa de divizia a patra, Avântul Bârsana. Unii se așteptau la o depășire de record, alții la o surpriză. Oricum, i-am auzit pe mulți că țin neapărat să vadă această confruntare.

Și a fost un meci pe care l-aș mai revedea de câteva ori fără să mă plictisesc. Avântul Bârsana, echipă de care noi, ignoranții din sud, nici că auzisem până la tragerea la sorți, a venit la București ca să ne învețe, încă o dată, că sportul se practică ori se susține și cu inima, nu numai cu o minte mânată de pragmatismul câștigului.

Jucătorii au impresionat prin dedicare și curaj. Cum bine spuneau, nu au fost jaloane, ci fotbaliști. Portarul Bârsanei și-a greșit cariera. El ar fi putut, într-o țară normală, să joace în locul lui Tătărușanu sau la alte echipe de primă divizie.

Cel mai mult m-au impresionat însă suporterii. Vă jur că, dacă înjurătorii caftangii si spărgători de semințe de pe stadioanele noastre, ultrași urâțiți de răutate și patimi inutile, ar fi înlocuiți de asemenea oameni, rare ar fi meciurile echipei preferate de la care aș lipsi.

O lecție de viață și de fotbal. Bravo Avântul Bârsana!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: