Știați că… Popeye Marinarul este inspirat dintr-un personaj real?


176831

Popeye vs Frank Fiegel

Frumoasa lume a copilăriei dă uitării, odată cu propria-i îndepărtare, unor caractere tot mai puțin la modă în epoca modernă, dar care nouă, copiilor de altădată, obișnuiau să ne aducă multă bucurie. Deunăzi încercai să mă împrietenesc cu un micuț, oferindu-i propria-mi interpretare a lui Popeye Marinarul. Spre stupoarea mea micuțul nu auzise de celebrul personaj de benzi desenate. Nici măcar prietenii săi nu au reușit să îi fie de ajutor. Copiii din lumea de azi nu mai sunt interesați de Popeye. Superputerea lui eroică și dependentă de spanac este astăzi înlocuită de o violență greu de imaginat, pentru a satisface mințile deja obișnuite cu un nivel ridicat al acesteia.

13268388

Așa că articolul meu se va adresa, cel mai probabil, generațiilor cu Popeye nu acelora fără. Înainte ca noi înșine să îl uităm, am vrut să îl mai fac încă o dată celebru pe cel care ieri nu avea nevoie de nici o prezentare. Popeye Marinarul are ca sursa de inspirație un personaj din viața reală.  Frank „Rocky” Fiegel, un tip chior, fumător de pipă și mare amator de bătaie, a trăit și a locuit în Chester  -orașul natal al lui  E.C. Segar . Frank era cunoscut de toată lumea pe plan local pentru veșnica disponibilitate pentru scărmăneală și pentru faptul că nu se dădea înapoi de la a pune la respect mai mulți adversari dintr-o dată. Prin urmare nu ar trebui să ne mire că și celelalte personaje au ca muză, de asemenea, localnici din Chester.

olive oyl

Popeye nu a fost singurul caracter a lui Segar inspirat din viața reală. Olive Oyl a fost, pe numele ei real, Dora Paskel, o slăbănoagă neobișnuit de înaltă și care a avut dintotdeauna un coc strâns la ceafă, care, în afară de o asemănare izbitoare, nu are prea multe în comun cu personajul pe care l-a inspirat. Iar Wimpy este nimeni altul decât fostul șef al lui Segar, patronul teatrului local, care iubea în așa măsură hamburgerii că își trimitea angajații chiar și între reprezentații pentru a-i procura.

Popeye Marinarul și-a făcut debutul în 17 ianuarie 1929 („Thimble Theatre” – Elzie Segar) culmea, ca personaj secundar. Din 1933 seria îi va purta numele iar, din 1942 devine personaj de desene animate, având și un cântec compus special pentru el – „I’m Popeye the Sailor man„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: