Vă mai rugați pentru conducătorii voștri? Dar pentru aceia care nu vă plac?


page

Cu toții facem sau chibițăm politica (că deh, doar e la modă) și strigăm, ridicând pumnul (cel mai adesea într-un mod virtual) către aceia care ne conduc. Unii au ajuns departe, mult prea departe, cu manifestările acestea, până la a practica o obsesie total nebiblică și lipsită de principii.

Mă întreb, câți dintre noi ne mai rugăm pentru ei? Nu doar pentru cei care ne plac și sperăm să ajungă la putere, ci pentru toți, cei care, pentru o vreme, ne sunt conducători. Pentru că Dumnezeu ne învață nu să le împrumutăm armele și obiceiurile, ci să ne RUGĂM pentru ei, dacă vrem să ne fie mai bine:

Înainte de toate, te îndemn să faci cereri, rugăciuni, mijlociri şi mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt în poziţii înalte, ca să putem duce o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi demnitatea. Acest lucru este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, Care doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoaşterea adevărului. (1 Timotei 2:1-4, NTR)

3 Responses to Vă mai rugați pentru conducătorii voștri? Dar pentru aceia care nu vă plac?

 1. Nu sunt conducătorii mei. Prefer cărțile, ideile.

  • martzian spune:

   Inteleg ce spuneti. Insa prin „conducatorii nostri” eu inteleg oamenii care, pentru o vreme, ocupa aceste pozitii inalte, cezarii si dregatorii moderni. Ne place sau nu, ei sunt acolo si avem datoria de a ne ruga pentru ei. Daca autoritatea finala a vietii noastre este Sfanta Scripturii, aceasta responsabilitate nu prea poate fi negociata…

   Si eu iubesc cartile, insa mereu voi iubi oamenii mai mult. Cartile au fost create pentru ei si nu invers. 😉

   O zi frumoasa si multumesc pentru comentariu.

 2. […] urmă cu ceva vreme scriam câteva gânduri, care mi-au adus și mulți dușmani. Ele pot produce indigestii și iritații celor prea înfierbântați și, implicit, subiectivi, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: