Să fie marea masă a poporului român formată din „săraci cu mintea”?


Untitled

Extras din articolul ”Diplomă de prost (capitalismpepaine.com)

Până mai acum câteva minute nici nu știam că există ”domnul” Mihai Giurgea. Ce păcat că a trebuit ca evenimentul acesta inutil să se suprapună cu un articol scris de domnia sa, care, ce-i drept conține și câteva adevăruri!

Cu ce nu sunt de acord, de m-a luat scrisul la 22:30 – în loc să îmi consum micii prăjiți cu atâta dragoste de nevastă? Înainte să vă răspund la asta trebuie să știți că Martzianul nu este cârcotaș. Nici nu a găsit cu cale să facă din critică o meserie, astfel avea și el ceva mai mulți bani în conturi. Dar băi, nea, ăsta, moșule, bre Mihai Giurgea, de unde și până unde ai ajuns la concluzia că toți cei ce au făcut școli profesionale în țara asta sunt (citez) ”săraci de minte”? Și, ca tâmpenia să fie completă, mai adaugi și că te referi la ”marea masă a poporului” (sau „marea masa”  a poporului, cum abia ai reușit matale să tastezi)…

Două lucruri, pentru cultura generală a bietului postac, impresionat pe drept de drama educației naționale:

  1. Mama e absolventă de școală profesională! Nu a făcut mai multă carte din cauza sărăciei. Vă asigur că este cel puțin la fel de ”bogată” la minte ca și Mihai Giurgea. Cei care o cunosc ar fi mai puțin constrânși de teama de a fi acuzați de subiectivitate și v-ar spune în față că ăsta, bietul de el, nici nu i-ar putea face față!…
  2. Bunicul nu avea nici o clasă! Nu mai este, săracul (nu cu mintea, ci pe linie pecuniară), s-a dus acolo unde mergem cu toții. Dar cunoștea istoria românilor ca nimeni altul! Avea bătrânul o memorie și un mod de a jongla cu informația cum rar mai găsești. A făcut armata, a depășit războiul și și-a crescut frații, ajutându-i să facă ei mai multă carte. Și, băi, nea, ăsta, moșule,bre Mihai Giurgea, pot să îți vând un pont, direct de la un specialist în domeniu: bunicul avea un IQ mult peste medie!

Curios din fire, am vrut să văd cine este domnul jurnalist care a reușit să îmi strice seara, insultându-mi atât mama cât și bunicul, într-o singură postare prost scrisă. Am aflat că se recomandă ”Fondator al Mișcării Antitaxe si al publicatiei de dreapta „Capitalism pe pâine”. Folosirea aleatorie a diacriticelor îi aparține și este, se pare, o lacună care se regăsește cam prin toate scrierile sale. Deh, că așa a învățat domnia sa, la școala deștepților! Minte multă nu se cere, ci doar să fi mers mai sus de o școală profesională din aia ”pe bune”.

Un singur lucru, pentru astfel de gafeuri: decât să spună prostii, mai bine s-ar apucă de o meserie. Da, e nevoie de calificare pentru ea și nu poți dacă ești sărac de minte. Sau, mai pe românește:

Lasă-ne, lasă-ne!..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: