Povestea păpușii de sare sau cum poți să îl înțelegi pe Dumnezeu…


Foto: isha.sadhguru.org

Adesea omul se plânge că nu îl cunoaște sau că nu îl înțelege pe Dumnezeu… Ați citit vreodată povestea păpușii de sare? Este frumoasă și plină de semnificații, la orice vârstă. Și vă poate ajuta să aflați cum puteți să îl cunoașteți sau să îl înțelegeți pe Dumnezeu:

……………………………………
O păpușă de sare, după o lungă călătorie în ținuturi uscate, a ajuns la țărmul mării și a descoperit ceva ce nu mai văzuse niciodată, ceva ce nu era în stare să înțeleagă. Ea, mica păpușă de sare, stătea pe un sol uscat, solid, și iată că, în fața ei, se întindea un alt sol, mișcător, periculos, zgomotos, straniu și necunoscut. A întrebat:
– Cine ești tu?
– Eu sunt Marea.
Păpușa a întrebat din nou:
– Dar ce este Marea?
Marea a răspuns:
– Sunt eu.
– Nu înțeleg, a spus păpușa, și aș vrea să pot. Cum să fac?
Marea a răspuns:
– Atinge-mă!
Atunci păpușa a întins, timidă piciorul, a atins apa și a avut impresia ciudată că începe să cunoască ce este Marea. Și-a retras piciorul și a văzut că degetele îi dispăruseră. A strigat înspăimântată:
– Ah! Ce s-a întâmplat cu degetele mele? Ce mi-ai facut?
Marea a zis:
– Ai plătit un preț, ca să mă poți înțelege.
Treptat-treptat, marea dislocă fragmente din păpușa de sare, iar aceasta înaintă tot mai departe în Mare. Cu cât înainta, cu atât avea impresia că înțelege mai bine, fără a fi in stare să spună, totuși, ce este Marea…
– Dar ce este Marea?, se tot întreba.
În cele din urmă, un val a făcut să dispară ceea ce mai rămăsese din ea și păpușa a zis:
– Marea… sunt eu!
……………………………………

Dacă vrei să îl cunoști sau să îl înțelegi pe Dumnezeu, poți începe cu primul pas către El, cu o rugăciune sau cu un gând onest. Întâlnirea cu El te va costa, însă: o părticică din tine va rămâne, mereu, a Lui. Poate că te vei speria, realizând că nu vei mai putea fi niciodată la fel. Dacă vei alege să fugi, mereu îți va lipsi acea părticică importantă din tine. Dar, dacă vei dori să-L înțelegi mai bine, vei continua să cauți, să te îndrepți către El. Fiecare pas te va face să semeni mai mult cu Dumnezeu și să îi aparții, să îl înțelegi mai bine, revenind la ceea ce ai fost creat să devii: una cu El. Și nu, nu vei pieri, nu vei deveni sclavul unei religii, ci vei fi cu adevărat liber!

One Response to Povestea păpușii de sare sau cum poți să îl înțelegi pe Dumnezeu…

  1. ada flor spune:

    minunat, ar fi frumos daca, am putea sa le repostam, multumesc frumos pentru toate articolele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: