Guestbook


Martzianul ar aprecia enorm afle cine a aterizat pe aici.

Aşa că, cine mai doreşte, cine mai pofteşte, să semneze Cartea de oaspeţi.

37 Responses to Guestbook

 1. Nina spune:

  Foarte interesante articole p’acolo. Le-am citit pe alea cu titlu interesant…But vizitez site-ul cand mi-e dor de tara si de voi, colegii de la Smiles. Intr-o zi le voi fi citit pe toate…hopefully;)See ya’all soooooooon.
  Nina xx

 2. Am fost şi eu curios să aflu cine este Martzianu.
  Concluzii:
  – personaj interesant
  – cu talent la scris
  – prea multă politică pentru gustul meu, ca un apolitic ce sunt (de gustibus…)
  Şi am mai avut o surpriză foarte placută pe blogul tău: păstorul de serviciu, Florin Enescu, un prieten şi de-al meu şi tovarăş de peripeţii frumoase.

  Fii binecuvantat!

  Dimitrie (Mitruţ) Ştiopu
  Jurnalul lui Mitruţ
  http://mitrutstiopu.blogspot

  • martzian spune:

   Mitrut,

   Ma bucur ca ai trecut pe aici. Te mai astept.

   Politica… ma intereseaza doar pentru ca are efect direct asupra vietii fiecaruia dintre noi. Am invatat ca doar stand pe gard nu facem nici un bine. Apolitic sunt si eu, indiferent cat de incredibil ar parea. dar asta insa nu ma scuteste de a observa si de a lua atitudine, atunci cand este cazul.

   Fii binecuvantat la randu-ti!

 3. Graba strică treaba. Deşi e de subinţeles adresa blogului este http://mitrutstiopu.blogspot.com

 4. Iti fac si eu o urare pentru 2010, oarecum in registru comic, dar cu incarcatura.
  Chiar daca esti „martzian” iti doresc sa fii cu picioarele pe pamant si cu capul „in nori”.
  Asta ar insemna sa fii un om practic, dar cu idealuri inalte. Si are Isus sa ne arate la ce sa visam!

  Cu dragoste,
  Mitrut Stiopu

 5. Florin Enescu spune:

  Mike,
  Imi face placere sa te vad la ‘blogarit’! Dumnezeu ti-a dat un dar pe care trebuie sa-l folosesti si vad ca-l faci bine de tot, intr-un stil aparte pe care am avut bucuria sa-l cunosc si de aproape! 🙂 Da-i mai departe si eu ma voi bucura de fiecare postare si sunt sigur ca nu numai eu. Evanghelia lui Isus trebuie sa inainteze si ma bucur sa vad ca o face si prin blogul tau. „Cât este zi, trebuie să lucrăm lucrările Celui Ce M-a trimis. Vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze.”
  Felicitari si salutari!
  FE

  • martzian spune:

   @Florin: multumesc, te mai astept pe aici.

   „Blogaritul” nu este nimic in comparatie cu faptul ca suntem chemati la o viata de sfintenie si la a oferi exemplu personal. Cu alte cuvinte… daca „a fi este mai important decat a face”, si „a face este mai important decat a scrie sau a predica”… 😉

   Be blessed, bro!

   Martzianul Mike 🙂

 6. m1ha1 spune:

  te-am adaugat la blogroll.

 7. Stefan spune:

  Buna seara
  Ati fi interesat de un schumb de linkuri cu site-ul http://www.filmesubtitrate.info? Astept un e-mail de la dumneavoastra la filmesubtitrate.info@gmail.com
  O seara buna,
  Stefan

  • martzian spune:

   @Stefan, multumesc pentru propunere. Totusi, cu speranta ca nu te vei supara, voi declina invitatia. Asta din cauza ca cele doua topicuri nu sunt tocmai concurente, iar o parte din principiile mele nu imi permit sa incurajez download-ul de materiale de pe net, mai ales a celor supuse legii drepturilor de autor.
   Cu respect,
   Martzianu’

 8. corneliurotar spune:

  Am aterizat şi eu, forţat dar totuşi în siguranţă, iar după o cercetare a împejurimilor am ajuns la concluzia că e bine să vă adaug la blogroll. Succes mai departe în activităţile pe care le desfăşuraţi.

  • martzian spune:

   Draga Corneliu,
   Bine ai aterizat, ma bucur pentru intamplarea fericita. Te mai astept, ori de cate ori ai ocazia. Intre timp, te voi adauga si eu la blogroll.
   Fii binecuvantat,
   Martzianu

 9. Am fost membru al Bisericii Evanghelice Romane. La fel si parintii, si bunicii mei. Dar eu m-am convertit si am primit botezul ortodox la 18 ani.
  Pare de necrezut, dar si ortodocsii invatati, la fel ca membrii oricarei alte confesiuni, socotesc ca Biblia sustine invatatura lor de credinta si o contrazice pe a altora. Numai verificand aceasta, vor deveni verosimile pt. cei carora ma adresez, varianta ortodoxa de istorie despre anul 313 d.Hr. si minunile.
  Dupa noi, revelatia naturala este spre intrarea in Rai, iar Taina botezului – spre intrarea in Imparatia cerurilor, o stare mai inalta.

 10. Motivatia? Din dragoste. Din pacate nu numai din dragoste: cred ca e amestecata si un pic de slava desarta. Nu vreau sa fiu sacaitor. Mi-am propus sa mai adaptez mesajul cat de cat. De exemplu, la pagina http://tanarliber.blogspot.com/2010/07/sunt-un-crestin-credincios-adevarat.html , l-am adaptat.
  Daca as fi stiut ca esti acelasi admin., as fi dat, poate, doar un mesaj de genul: „Numele blogului e simpatic, dar are si un dezavantaj: obisnuieste oamenii cu ideea SF ca ar exista extraterestrii.
  Dupa noi, ortodocsii, aceasta tendinta este periculoasa:
  La inceput a creat Dumnezeu cerurile (cetele ingeresti) si Pamantul. Soarele si luna au fost create in a patra zi, iar omul, ca o cununa a intregii creatii, ultimul. Dupa suflet se aseamana cu ingerii, iar dupa trup – cu animalele. Nu exista alte fiinte care sa aiba si ratiune si trup. Ca sa intaresc, amintesc ca: Fiul s-a facut om pentru vesnicie; la a doua venire, Pamantul cu tot cu astre va fi innoit prin foc.
  Cand nu au alta explicatie, aparitiile OZN sunt manifestari demonice. S-au gasit si picturi antice care ar putea fi amintirea acestor manifestari. In zilele noastre exista chiar si o religie a contactorilor de OZN-uri. Saracii oamenii nu stiu cu cine comunica.
  In sfarsit, moda OZN se aliaza foarte usor cu evolutionismul.”

  • martzian spune:

   @Andrei, daca dragostea este motivatia ta, atunci sunt gata sa ma inclin si in fata unei erori.

   Nu sunt atat de important incat sa formez opinii printr-un simplu nickname, dar chiar si de ar fi asa, extraterestrii… exista! Spre exemplu ingerii sunt extraterestrii. Si eu sunt un pic extraterestru, dar explicatia acestui fapt o vei regasi pe ici pe colo…

   Spre deosebire de tine, eu nu fac, voit si tot din dragoste, diferenta aceasta cruda si seaca intre “noi” si “voi”. Pentru ca este un Singur Dumnezeu, o singura credinta si un singur botez, dupa cum este scris in Scriptura. Prin urmare te salut si te includ printre noi… copiii lui Dumnezeu!

   Fii binecuvantat!

   • Eu cred – nici mai mult, nici mai putin – ca Biserica Ortodoxa este Biserica primara care a supravietuit pana in zilele noastre, stalp si temelie a Adevarului intr-o lume plina de erori si deteriorari. Cred ca ai idee despre conceptia noastra de „Taina a botezului”: prin partea vazuta se impartaseste harul nevazut, succesiune apostolica, cine nu se naste din apa si din Duh cu nici un chip nu va intra in Imparatie, etc… Dar se poate intampla ca eu, care am Botezul sa merg in iad, iar alti oameni, care au doar un simbol al Botezului, sa intre, pe baza revelatiei naturale, in Rai.
    Ma mir cum, de mai multe ori, am fost inclus intre copiii lui Dumnezeu, desi am si practic o credinta considerata idolatra. Dar nu numai cu mine se intampla… Sa dau exemple din istorie: Constantin Brancoveanu, Stefan cel Mare, Daniil Sihastrul.
    P.S.: Lasand gluma la o parte, n-am inteles care e parerea ta: exista sau nu alte fiinte care sa aiba si ratiune si trup, in afara de oameni?

    • martzian spune:

     Andrei, toti avem acces la statutul de copii ai lui Dumnezeu, doar ca unii nu il accepta. Nu tine de om sa il ofere… Prin urmare, daca esti un ucenic al lui Hristos, esti fratele meu. “Cine nu este impotriva noastra, este pentru noi” – Mc.9:40

     Exemplele alese de tine nu sunt tocmai cele mai potrivite. Credinta unui om se arata prin viata lui, nu prin apartenenta la o anumita grupare religioasa, indiferent care ar fi aceea. Iar idolatri putem fi cu totii atunci cand locul lui Dumnezeu in viata noastra este ocupat de altceva. Nu imi pemit, prin urmare, sa judec pe nimeni.

     Legat de fiintele “extraterestre” ele exista, dupa cum spuneam, doar ca nu in forma clasica, cea prezentata de stiinta moderna. Daca despre omuletii mici si verzi ma intrebi, well, nu, nu cred ca exista…

     Legat de Biserica Primara… mai studiaza. Cred ca nici o confesiune nu isi poate permite aroganta de a fi exclusivista atunci cand vine vorba de titulatura de Biserica a a lui Hristos. Si nu putem face abstractie de practicile nebiblice care se regasesc in fiecare dintre acestea. Avem mare har cu faptul ca Dumnezeu ne iubeste si ne accepta asa cum suntem, intr-un continuu proces de transformare.

     • Am intalnit eu oameni care ii considerau crestini pe respectivii si, totodata, considerau si ca practica ortodoxa de cinstire a icoanelor este idolatrie adevarata. M-am mirat.
      Porunca apostolului „Tineti invataturile pe care le-ati primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastra.” arata ca unele invataturi nu erau scrise in epistola. Cu alte cuvinte erau nebiblice. Deci practicile nebiblice trebuie tinute, cu conditia sa fie de la apostoli.

     • M-a mustrat constiinta ca am zis partea cu revelatia naturala fara sa atrag atentia ca credintele gresite ataca mai mult sau mai putin chipul pruncesc. Cu asta nu vreau sa spun ca sigur reusesc sa impiedice intrarea in Rai. Numai Dumnezeu stie de la caz la caz.
      Mesajul e pt cititorii despre care nu am cum sa stiu daca au intrat pe celalalt blog.

 11. Aditza spune:

  Adrian Cerber, 17 ani. Mult succes.

 12. florea calin spune:

  Buna,
  Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu tine, daca esti interesat adresa site-ului e http://www.taberecrestine.com . Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv te rog da-mi si linkul tau.
  Merci mult, o zi buna.

 13. Nubia spune:

  Hello there! .! Happy Thanksgiving! . 🙂
  Thanksgiving is one of my favorite holidays, and every yr I like to get into the mood-extend the holiday, when it were-by reading „Thanksgiving novels.” Unsurprisingly, these stories are mostly about family, about coming together to heal old hurts and showing thanks for the gift of love. . –
  You Are Better Off Today Than You Had been 10 Years Ago?

 14. Iasi spune:

  Buna ziua
  Numele meu este Iacob Constantin si sunt administratorul site-ului http://iasi365.com si as vrea, daca doriti bineinteles, sa facem un schimb de linkuri. Astept un raspuns indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In cazul unui raspuns pozitiv titlul linkului este Iasi iar adresa http://iasi365.com
  Va multumesc si va doresc o zi buna

 15. Ciprian Roman spune:

  Asi dori si eu sa facem un schimb de linkuri daca se poate.
  Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv te rog da-mi si linkul tau.
  Acesta este linkul meu:http://crestiensciprian.wordpress.com/

 16. Buna seara, va rugam sa inlocuiti vechiul banner al blogosferei crestine cu noul banner care se afla la adresa : http://www.blogosferaevanghelica.ro/bannere/

  Va multumim

 17. Cristian C. Dumitrescu spune:

  Salutari Martianu´,
  Multumesc pentru gandurile pe care le publici pe blog.
  Intr-adevar faptul ca inca avem copii in canale in 2014 spune ceva despre noi. Negativ. Cum se face ca lumina noastra nu a ajuns pana acolo? Si ce putem sa facem, ca sa schimbam? Daca esti dispus la o mica analiza-cu implicatii practice- te rog trimite-mi nr. de telefon.
  Cu multa stima,
  Cristi

  • martzian spune:

   Salut Cristi,
   Multumesc si eu pentru gandurile frumoase. Te astept si pe viitor. Pentru numarul de telefon te rog sa imi scrii pe martzian@ymail.com. Ti-as scrie eu, dar vad ca nu apare o adresa de email asociata cu numele.
   Problema copiilor si a oamenilor ce locuiesc pe strada este una strans legata de inima mea. Uneori ma roade faptul ca expertiza castigata in multi ani de munca si (inevitabil) greseli ori succese, are atat de putine locuri in care poate fi utilizata.
   O zi frumoasa si plina de impliniri,
   Martzian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: