Christmass, X-mas sau Crăciunul fără Hristos…


Nici Crăciunul nu mai este ce era pe vremuri!

Am pierdut fulgii de nea care ne luminau Seara de Ajun, troienele din stradă și chicotelile copiilor ocupați să facă oameni de zăpadă sau bulgări, ori să tragă, până la epuizare, săniuța după ei. Acum ne stau închiși în case, scufundați în telefoane și evitând cu orice chip mocirla tristă și aerul gri de afară.

Odată cu moartea bunicii, duse au fost gutuile din geam și mirosul turtelor pe care băbuța noastră dragă le cocea ca o albinuță în cea mai frumoasă dimineață a anului.

Acum totul este din plastic. Am pierdut mirosul de brad și bomboanele frumos colorate, din care noi, copiii, furam pe rând și care ne împodobeau sărbătoarea.

Nu ne mai bat colindătorii la ușă, iar cei care o fac vin cu texte penibile și cu ochii sclipind din dorința de a cerși un leuț în plus. Nici vorbă să le mai dai nuci și cozonac sau să colinde pe gratis un amărât blocat în casă – de boală sau de bătrânețe.

Cel mai sinistră mi se pare înlocuirea lui Hristos cu un X. Sărbătorind sărbătoarea, am uitat cum este să sărbătorim… Sărbătoritul. Și iubim mai mult ziua decât îl iubim pe Cel care s-a născut în ea…

Odată cu El, ne-am pierdut bucuria, speranța și luminițele din suflet, pe care zadarnic încercăm să le recăpătăm la prea scumpele târguri de Crăciun… Și mă doare un gând:

”Crăciunul fără Hristos este ca un foc fără căldură, pare luminos, dar nu încălzește sufletele.”

Opriți-vă! Nu-i datorăm nimic acestui sezon fabricat artificial și muls de cei cu interese economice. Crăciunul poate fi mai frumos într-o iesle împreună cu Hristos decât a fost vreodată în mall-rile suprapopulate sau în castelul lui Irod!

Puneți genunchiul jos, în rugăciune, și bucurați-vă de nașterea Pruncului Sfânt. Fiți buni și iubiți-vă semenii. Întâmpinați astfel Crăciunul și vă promit că veți descoperi adevărata bucurie!

………………………………………………………………………………

”Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii”. (Isaia 9:6)

Lasă un comentariu