Pastorul Chuck Smith diagnosticat cu cancer!


pastorul Chuck Smith

În cadrul serviciului ce marchează trecerea dintre ani, pastorul Chuck Smith a făcut un anunț șocant și dureros pentru congregația pe care o conduce – Calvary Chapel Costa Mesa, California. El a confirmat faptul că tocmai a fost diagnosticat cu cancer la plămâni. El va trece, mâine, printr-o biopsie, iar săptămâna viitoare printr-o intervenție chirurgicală deosebit de riscantă, având în vedere vârsta înaintată (82 de ani).

Știrea a fost confirmată și de către Greg Laurie, păstorul bisericii Harvest Christian Fellowship, Riverside – California pe blogul său (click  AICI pentru a vedea articolului).

Cine este Chuck Smith?

Chuck Smith este fondatorul și liderul mișcării ”Calvary Chapel”, care a luat ființă la sfârșitul anilor 60, atunci când mii de hipioți au fost transformați prin puterea evangheliei, predicată de către acesta în adunarea Calvary Chapel din Costa Mesa. Peste ani, mișcarea a luat amploare, extinzându-se în toată America dar și în celelalte continente, părtășia Calvary Chapel numărând, la acest moment, peste 1000 de biserici.

Calvary Chapel există și se extinde, de mai mulți ani, și în țara noastră, prin intermediul câtorva biserici în care se predică Cuvântul Scripturii, nealterat și așa cum a fost el lăsat de Dumnezeu. Calvary Chapel București se întâlnește în fiecare duminică, începând cu orele 11,00 (serviciul de dimineață) și 18,00 (serviciul de după amiază) și este condusă de către pastorul Florin Enescu.

Calvary Chapel, la inceputurile sale

Mai multe despre Calvary Chapel

Bisericile Calvary Chapel pun accentul pe infailibilitatea Sfintei Scripturi, a Bibliei, promovând o predare expozitivă a acesteia (verset cu verset, capitol cu capitol, carte cu carte), de la Geneza la Apocalipsa.

Crezul Calvary Chapel include învățături cum ar fi:

  • Scriptura este fãrã de greşealã şi este Cuvântul inspirat al Lui Dumnezeu.
  • Dumnezeu este veşnic existent şi trinitar: Tatãl, Fiul şi Duhul Sfânt.
  • Dumnezeu este Creatorul suveran, transcendent şi personal, al tuturor lucrurilor.
  • Iisus este pe deplin Dumnezeu şi pe deplin om; credem în naşterea Sa din Fecioarã, în viaţa Sa fãrã de pãcat, în moartea Sa ispãşitoare pe cruce care ne-a adus rãscumpãrarea; credem în învierea Sa în trup la viaţã veşnicã, în înãlţarea Sa la cer unde stã la dreapta Tatãlui şi mijloceste pentru noi.
  • Iisus se va întoarce a doua oarã în mod personal şi vizibil; El se va întoarce împreunã cu sfinţii Sãi, dupã ce îşi va fi rãpit Biserica, pentru a domni împreunã cu ei mai întâi o mie de ani, apoi într-o împãrãţie veşnicã.
  • Dupã ce S-a înãlţat la cer Iisus Hristos a revãrsat Duhul Sãu cel Sfânt în ziua Cinzecimii, dând credincioşilor puterea de a împlini porunca de a predica Evanghelia pânã la capãtul pãmântului. Noi putem beneficia de revãrsarea Duhului Sfânt ca şi cei din ziua Cinzecimii şi împãrtãşim aceeaşi obligatie ca şi ei: de a predica întregii lumi evanghelia lui Hristos.
  • Toţi oamenii sunt separaţi de Dumnezeu şi rãspunzãtori de propriile pãcate, şi cã mântuirea, rãscumpãrarea şi iertarea sunt oferite fãrã de platã tuturor, prin harul Domnului nostru Iisus Hristos. Atunci când un om se pocãieşte de pãcatele sale şi Îl primeşte pe Hristos ca Domn şi Mântuitor, încrezându-se în El pentru salvarea de la soarta celor pãcãtoşi – iadul – acel om este din acel moment nãscut de sus şi pecetluit de Duhul Sfânt, toate pãcatele sale îi sunt iertate, şi acel om devine copil al lui Dumnezeu, destinat sã petreacã veşnicia alãturi de Domnul.
  • Darurile Duhului Sfânt pomenite în Scripturã au valabilitateși pentru Biserica din ziua de azi, dacã sunt exercitate conform învãţãturii Bibliei. Noi trebuie sã dorim aceste daruri şi sã le folosim în dragoste pentru zidirea Trupului lui Hristos. Credem cã dragostea este mai importantã decât orice dar spiritual, şi cã fãrã dragoste orice dar spiritual este lipsit de valoare.
  • Singura  bazã a vieţii creştine este dragostea necondiţionatã, care trebuie sã fie mai mare decât diferenţele dintre noi, şi fãrã de care nu avem dreptul de a ne numi creştini.
  • Închinarea noastrã înaintea lui Dumnezeu trebuie sã fie cãlãuzitã de Duhul Sãu Sfânt, atingând atât inima cât şi mintea celui ce se închinã, având ca roadã în vieţile noastre mai multã dragoste pentru Dumnezeu. De aceea noi rãmânem flexibili şi supuşi Duhului.

Să ne rugăm pentru Chuck Smith, fratele nostru și unul dintre oamenii prin care Dumnezeu a arătat ce poate face prin cei ce ii sunt pe deplin devotați Lui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: