Se poate spăla o inimă murdară cu apă sfințită?


Nu e nimic sfânt în reeditarea veșnicei bătălii pentru un loc în față la… agheasmă. De sărbători, oameni mari și mici, gârboviți de sărăcie și de urâțenie a sufletului – ca noi toți de altfel – preferă iluzia disperată a unei ispășiri instante, în locul unei întoarceri definitive și necondiționate către Creatorul lor.

Astăzi, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, mai multe locașe de cult din țară au fost scena unor manifestări oribile, transformându-se în câmp de bătaie. Sfințenia, aparent obținută prin înghionteli și cotăială agresivă, cu murmure blasfemice printre dinți, a strâns laolaltă mii de suflete triste și înșelate, care, dacă vor fi întrebate de ce, vor răspunde la fel: pentru sănătate, pentru fericire și copii, pentru că așa se face și pentru că așa trebuie. Pentru o izbăvire care pare a nu mai veni niciodată…

Dragi români, vă dau un sfat, cu toată dragostea: nu aveți nevoie de apă sfințită, ci de… inimi sfințite! Aceasta nu se ia cu forța, ci apare ca urmare a unei alegeri personale. Și nu durează o zi, nici o lună sau un an, ci toată viața. Hristos ne-a poruncit „FIȚI SFINȚI”, nu „beți apă sfințită”… Inimile murdărite de păcat vor putea fi spălate doar în sângele Mântuitorului, în nimic altceva!

Dumnezeu să aibă milă de noi!

Foto: ArhivaFoto.ro

2 Responses to Se poate spăla o inimă murdară cu apă sfințită?

  1. John spune:

    trist, dar adevarat. adica, „nu ne duce pe noi in ispita, ca mergem noi singuri!” 😦

  2. Mina spune:

    Corect punctul de vedere exprimat. Poate ca noi, romanii, pacatuim cel mai des prin ignoranta!…

Lasă un comentariu