Arestați în SUA pentru faptul că și-au împărtășit credința pe stradă


Nu e vorba de China, de Pachistan, sau de o altă țară în care practicarea creștinismului e un pericol social, ci de una dintre rădăcinile creștinismului modern, o țară care a crescut și s-a dezvoltat, în mare parte, pe fundamentul principiilor acestuia. Patru creștini au fost arestați în Dearborn, Michigan, Statele Unite, pentru simpla crimă că, în timpul unui festival arab, au îndrăznit să își împărtășească public credința. Deși musulmanii evanghelizați nu au sesizat autoritățile, lucrul acesta a fost făcut de un voluntar, supărat probabil pe eficiența învățăturilor expuse de aceștia.

Nimeni nu a țipat. Nimeni nu a fost acuzat. Nu a existat un ton lipsit de respect față de Islam. Nu au fost atacuri verbale împotriva Islamului sau împotriva lui Mahomed. A avut loc doar o simplă discuție teologică și care în Satele Unite ar trebui să avem dreptul să o facem.”, spune Todd Nettleton de la Voice of the Martyrs.

Încotro se îndreaptă lumea în care trăim? Întreb asta doar pentru că nu doar America, dar și alte țări civilizate încalță aceeași papuci și calcă pe aceleași urme mizere. E ușor să sesizăm răspunsul, deși tare nu ne place că este așa. Nu este greșit să fii creștin, dar, din respect pentru ceilalți, nu ai voie să te comporți ca și creștin, avertizându-i de pericolul la care se expun prin respingerea lui Hristos. Cu alte cuvinte trecem la un alt nivel al persecuției și îngrădirilor, mai elevat, mai elaborat, mai bine pus în practică, dar la fel de periculos și de dur față de cei ce încalcă linia trasată demonic. Vom intra în închisori pentru predicarea în public dar și pentru că spunem păcatului… păcat. Ce vom face spre exemplu când vom „discrimina” o persoană cu orientări sexuale nebiblice prin neacceptarea pe lista membrilor unei biserici? Sau cum ne vom apune ca pruncii patriilor noastre să ajungă în astfel de familii în care vor putea spune numai „tata” sau doar „mama”, niciodată împreună decât dacă este vorba de alții?

Vin vremuri grele, care, în fond, nici nu ar trebui să ne mire. Sunt prezise de Scripturi, cu mulți ani înainte. Să ne temem? Să ne ofilim? Poate că este momentul cel mai bun pentru a ne verifica motivația și poziția, să ne punem viața în ordine și să mulțumim pentru faptul că ‘toate lucrurile lucrează spre binele celor ce îl iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28). Chiar și acestea… 

Sursă: Christian Telegraph

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: