Biserica, în lupta împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale din România


ryan crozier

Ryan Crozier, Președintele Asociației eLiberare

Într-o lume tot mai dominată de egoism și nepăsare civică, unul dintre rolurile primordiale ale bisericii ar trebui să fie lupta – eficientă, pe față și bazată pe principii sănătoase – împotriva fenomenelor antisociale care influențează iremediabil destine și distrug vieți. O abordare practică și care are la bază o corectă fundamentare în realitățile vremurilor pe care le trăim va aduce beneficii, atât pe termen scurt (în viața indivizilor, în societate) dar și pentru eternitate.

Astăzi vă propun să ne oprim la traficul de persoane și exploatarea sexuală. Ca unul care a observat fenomenul de aproape – prin prisma implicării, timp de mai mulți ani, în lucrul direct cu persoanele fără adăpost – subiectul va fi mereu actual, atâta vreme cât va exista un singur traficant și o singură victimă, existentă sau potențială. Salut implicarea tot mai serioasă în acest domeniu a unei organizații creștine relativ tinere, pe nume ”eLiberare”. Deși aceasta s-a lansat oficial pe 1 aprilie, nu sunt deloc o glumă, după cum singuri o afirmă pe site-ul lor.

Pe Ryan Crozier, liderul și fondatorul mișcării eLiberare, îl știu de mulți ani. Anul acesta l-am cunoscut și altfel. Atunci când a plecat era un copil de misionari, oameni ce iubeau țara noastră și o arătau în modul cel mai practic, prin slujirea lor. Acum este un creștin matur, el însuși un misionar ce iubește țara noastră și visează la schimbare. Pentru că știe ce face și o face cu toată inima, la chemarea lui Dumnezeu, Ryan este garanția că schimbarea este posibilă. Cancerul, în viziunea lui, este mai bine să îl previi decât să îl tratezi. La fel, traficul de persoane…

Primul pas în lupta împotriva traficului de persoane ține de oamenii buni, ca mine și ca tine, cărora începe să le pese. Dacă nu ne roade prea tare de cei pe care nu îi vom cunoaște niciodată, haideți să ne gândim la cât de expuși sunt copiii noștri crescuți (uneori, din dorința noastră adultă de a-i proteja) sub un glob de cristal care îi ferește de a da pieptu cu răul care există în lume. Experiența mea scoate la iveală un lucru trist. Am întâlnit copii de creștini care au crescut prin canalele din București și au ajuns victime ale traficului de persoane. Sunt sigur că mulți alții au căzut în tentaculele unei lumi, pe cât de periculoase, pe atât de tentante în prezentarea ei.

Liderilor de biserici le recomand astăzi să beneficieze, în mod gratuit, de pachetul ”Biserici pentru libertate”. El vine cu tot ce aveți nevoie pentru a ține o întâlnire de duminică pe tema traficului de persoane (informații, scenete, predici, prezentări Power Point).  Pentru mai multe informații despre acest subiect, vă invit să accesați site-ul oficial, dând click AICI, iar pentru a downloada kit-ul, dați click AICI. Introduceți informațiile necesare și apoi urmați link-ul din email-ul pe care îl veți primi la scurt timp.

Lui Dumnezeu îi pasă de ei:

Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întăreşti inima, Îţi pleci urechea spre ei, ca să faci dreptate orfanului şi celui asuprit şi ca să nu mai insufle groaza omul cel luat din pământ”.  (Psalmi 10:17-18)

Închei cu o întrebare simplă, ca de la creștin la creștin:

ȚIE ÎȚI PASĂ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: